Ons Aanbod

Naast het ontwerp en aanleg van tuinen, heeft Perspectief ervaring met een verscheidenheid aan andere projecten, waaronder het onderhoud van landgoederen, de inrichting van openbare ruimte en het ontwerp van verscheidene kunst concepten.

Tuinen

Iedereen tuin is uniek. Daarom ontwerp Perspectief naar de plek (Genus Loci). De grootte van de tuin is daarbij niet van belang. Het gaat om uw ervaring. Wel zijn er aantal basis principes:

De menselijke maat

Terrassen en ruimte moeten een intiem gevoel geven, een gedeeltelijke beslotenheid en veiligheid.

Diepte

Borders op een grote afstand moeten body krijgen, anders zie je er niets van. Borders van nabij hebben detaillering nodig zonder dat het priegelig wordt. Een tuin moet niet in een oogopslag te overzien zijn. Er moeten geheime of spannende ruimtes ontstaan.

Beplanting

Het liefst moet een tuin zó ingericht zijn dat er het hele groeiseizoen iets bloeit. De kleuren moeten worden afgewisseld, maar ook de textuur van de plant. De groeiplaats speelt ook nog een rol - de lichtinval en grondsoort zijn van grote invloed.

Bekijk onze recente projecten:

Landgoederen

Perspectief heeft ook geruime tijd ervaring met de herinrichting van landgoederen. De volgende vijf punten vormen hierbij de leidraad.

Functie in het landschap

Vaak ligt er rondom de tuin nog een aantal hectare weide of landbouwgrond met bijpassende singels, bosjes, en houtwallen. De tuin moet niet vloeken met de omliggende cultuurgronden, maar moet samen tot een eenheid komen.

Herbestemming oude gebouwen

Oude boerderijen en stallen worden tegenwoordig vaak omgebouwd tot kantoorruimtes of woonhuizen voor familieleden. De herinrichting van de omgeving is daarbij even belangrijk, zoals het uitzicht, de aanleg van een terras of het verbeteren van de toegangswegen.

Het onderhoud moet betaalbaar zijn

De tijd van een meerdere tuinmannen is helaas voorbij. Het ontwerp moet dus zo ingericht zijn dat de eigenaar zijn landgoed goed kan onderhouden.

Overheidssubsidie, wetten en bepalingen.

Een landgoed kan in aanmerking komen voor overheidssubsidies. Ook zijn er rood voor rood regelingen, pakketten voor het beheer voor weide gronden, houtwallen en poelen. Het ontwerp dient hier rekening mee te houden.

Historisch perspectief met familieachtergrond

Een oud landgoed heeft een geschiedenis. Daarvan zijn vaak nog aanwijzingen, zoals landschapsontwerpen en foto's, in de archieven terug te vinden. De kunst van deze projecten ligt vaak in een fris herontwerp, mogelijk gemaakt door het ruimere plantassortiment van tegenwoordig, maar met een duidelijk oogwenk naar het verleden.

Bekijk onze recente projecten:

Openbare Ruimte

De inrichting van openbare ruimte is vaak een grote puzzel van verschillende belangen. Perspectief helpt u bij het oplossen van deze puzzel.

Verschillende belangen

De inrichting of herinrichting van openbare ruimte is vaak een samenspel van verschillende belangen. De grond is eigendom van de gemeente of geeft het in beheer af aan een pachter, stichting of aan een vereniging. Bovendien is er vaak een bestemmingsplan, waaraan een ontwerper zich aan dient te houden. Ook de wensen en bedenken van omwonende tellen mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geluid, licht en de bereikbaarheid.

Visie

Perspectief heeft inmiddels veel ervaring met het ontwerp van openbare ruimte. Daarbij werk ik zowel individueel als in samenwerkingen met andere vakgenoten. Een visie staat hierbij centraal. Zo heeft het ontwerp van de Dorpsstraat in Diepenveen, als doel een landelijke uitstraling te creëren. De tuin van de moskee in Deventer heeft een duidelijke verwijzing naar het ontwerpschema van het Arabische grondplan.

Bekijk onze recente projecten:

Kunst

Kunstobjecten kunnen een extra dimensie geven aan een buitenruimte. Perspectief helpt u hier graag bij.

Een extra dimensie

Tuin- en landschapsontwerp is natuurlijk als een kunst opzich, maar een speciaal ontworpen kunstobject kan vaak een extra dimensie toevoegen aan een tuin, landgoed of openbare ruimte. De objecten kunnen een esthetische toevoeging zijn aan het ontwerp of een blikvanger vormen aan de weg.

Ervaring

Ik heb een aantal projecten gewerkt, waar een kunstobject deel uit kan maken van het geheel. Zo geven de Corte stalen schermen met uitsparingen gebaseerd op een print van Esscher een Nederlands tintje aan rustplaats aan de Loire. Ook heb ik een zitbank ontwerpen voor alle rustpunten in Salland.

Bekijk onze recente projecten:

Wat zijn uw buitendromen?

Iedereen heeft buiten dromen, wat zijn dan die van u? Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Perspectief

Tuin en Landschapsdokter