Neem vrijblijvend contact met me op:
0625 222 829 of
info@tuinenlandschapsdokter.nl

Jachthuis Oostermaat

Stichting IJssellandschap en de toenmalige bewoner Brummelhuis wilde een nieuw aanzicht geven aan het houten Jachthuis, waar er nog maar een paar van zijn in Nederland. Ik heb een  tuin-totaalplan gemaakt voor de laagste kosten. Het totaalplan gaat ervan uit dat men de sterke kwaliteiten versterkt en de mindere punten afzwakt. De houten huizen moeten eruit springen en dus geheel vrijstaan. Een doorkijk naar het Oostermaatveld zou mooi zijn en de Eendenpoel moet eigenlijk weer zichtbaar gemaakt worden. Het mooiste zou zijn dat je veraf de veranda ten oosten van het huis op het wateroppervlak kan kijken. Het geluid van de weg kan verminderd worden. De wildgroei van bomen in het bos zal in de toekomst in toom gehouden worden, waarbij groepen bomen eruit kunnen springen om accenten aan te geven en hergroei te bevorderen. De houten veranda ten oosten van het huis kan vervangen worden door een aarden ophoging.

De primaire eis was om de buitenruimte zo gebruiksvriendelijk en arbeidsextensief te houden. In principe was dit in de meeste jachthuizen ook het geval. In het plan hebben we het historische pad voor het huis, op eigentijdse manier teruggebracht. De entree krijgt weer een functie en de voordeur kan weer gebruikt worden.

Het plan bestaat voornamelijk in het aanbrengen van het pad, het reduceren van rododendronbossen en het kappen van bomen rond het huis rond de parkeer plaats en in het bos. Al met al een hele operatie. Aan de hand van tekeningen en plattegronden wordt het plan ontvouwd.

Werkplan

deel dit project

< Terug naar het overzicht